Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Музика на сферите

Хороскоп

Музика на сферите

Музика на сферите - Tribune.bg
Снимка:

Звуците, които идват към нас от Слънцето са доста мощни и носят животворен импулс към Земята

Гръцкият философ и математик Питагор, който е живял през VІ век пр.н.е., учел последователите си, че целият свят се гради върху силата на числата. Според него Вселената представлява едно хармонично цяло. Той вярвал, че всичко в нея издава звук или вибрация. Възприемал Земята и планетите като сфери, които кръжат около един общ център – Слънцето.

Ако се подръпват струни с различна дължина, то те издават различни тонове. Всяка планета също си има собствен тон, в зависимост от разстоянието, на което се намира от Слънцето. Всички тези планетарни звуци като се обединят, произвеждат хармонична космическа октава.

Цветът е звук с повишена вибрация и отговаря на определено число. Много композитори са възприемали цветовете като звуци и музика на сферите. Седемте тона на гамата отговарят на 7-те цвята в спектъра, на седемте планети и 7 числа.

 

Ден

Планета

Число

Цвят

    Нота

 Неделя

Слънце

 1

Оранж, златисто

     До

 Понеделник

 Луна

      2

Зелено, сребро

      Ре

 Вторник

 Марс

      9

Червено

      Сол

 Сряда

 Меркурий

      5

Жълто

      Фа

 Четвъртък

 Юпитер

      3

Индиго

      Ла

Петък

 Венера

     6

Розово, зелено

    Ми

Събота

 Сатурн

     8

Виолетово

    Си

 

Всяка планета звучи в съответен тон. Всеки ден от седмицата отговаря на определена планета. Всеки час от деня също отговаря на определена планета. При смяна на планетите, управляващи определени часове и дни, музикалната окраска за всеки ден и час от деня също звучи различно. Така чрез тези тонове се оформя звукова симфония и цветен фон, с които, ако се съобразяваме можем да живеем в синхрон с Космоса.

Учителят Петър Дънов е казал: ”Всяка звезда има тон, музиката идва от звездите. Пеенето и свиренето на сферите е нещо величествено.”

Планетите издават звуци в зависимост от своите размери и скорости на движение. Поради отдалечеността на планетите, космическата музика не е достъпна за човешкото ухо. Според преданието, само Питагор, който се отличавал с извънредно тънък слух е можел да възприема вселенската мелодия от ефира.

Всички планети вибрират с определена честота на трептене. Космосът съвсем не е така безмълвен както си мислим. Ако имахме способността да го чуем, бихме се насладили на най-вълшебната симфония, която би могла да съществува. Изобилие от звуци, вибрации, които образуват най-прекрасните мелодии.

Звуците, които идват към нас от Слънцето са доста мощни и носят животворен импулс към Земята.

Меркурий има пулсиращ ритъм.

Венера има смесен ритъм и високи тонове.

Марс има плътен тон, наподобяващ бас и забавен ритъм.

Най-ниският звук принадлежи на Сатурн, а най-високият и пронизителен на Луната.

Има звуци пронизващи и разрушителни, с много високи честоти, но човек е предпазен в своите ограничени способности, пощаден от пронизващите тонове, които могат да пробият неговата аура и да му нанесат сериозни поражения.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати